جدیدترین مطالب
گالری
تپه مرنجان؛ از معبد تا مرقد
تپه مرنجان در 3 کیلومتری حاشیه شرقی ولایت کابل، در جوار چمن حضوری و در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری افغانستان موقعیت دارد. سرک اصلی کابل و ننگرهار از کنار تپه مرنجان عبور میکند و تقریبأ 100 جریب زمین را در بر می گیرد. روی این تپه درختهای کوچک و بزرگ از نوع چنار روییده که زیبایی خاصی به این تپه بخشیده است.
آرامگاه محمدنادر شاه، یکی از پادشاهان افغانستان به همراه پسرش ظاهرشاه در این تپه جای دارد. بخش بزرگی از این تپه را گورستان بزرگی تشکیل میدهد که تعداد زیادی از شهدا در زمانهای مختلف در آن مدفون میباشد. به همین دلیل این مکان را به نام تپه نادرخان و تپه شهدا نیز یاد میکنند.
با سایر مکان های تفریحی شهر کابل آشنا شوید
تپه مرنجان؛ مکانی تفریحی و تاریخی
این تپه به عنوان یک مکان تفریحی و تاریخی شناخته میشود. به لحاظ تاریخی، این تپه با داشتن آثار تاریخی و فرهنگی، توجه کاوشگران فرانسوی را به خود جلب کرد. آنان در سال 1933 توانستند که دو معبد بودایی را در آنجا کشف کنند که قدامت آنها به قرن 2-3 میلادی میرسید. پس از آن کاوشگران افغانستان نیز آثار زیادی از قبیل سفالها، مجسمهها و مسکوکات را در این تپه کشف کردند. بعضی از این آثار فعلأ در موزه ملی افغانستان نگهداری میشود.
از طرفی دیگر، تپه مرنجان به لحاظ موقعیت خود که همیشه باد در جریان است، مکان خوبی برای پرواز دادن گودیپرانها محسوب میشود. گودیپران بازهای زیادی در روزهای رخصتی، جشنها و روزهای جمعه برای بازی و سرگرمی در این مکان گردهم جمع میشوند.
چرا تپه مرنجان؟
افسانههای فولکوریکی درباره تپه مرنجان وجود دارد که علت نام گذاری این تپه شدهاند. یکی از این افسانهها به این محتواست که در گذشته جادوگری به نام « مرنجان» در این مکان زندگی میکرد. او ثروت و دارائی فراوانی داشت. از قضا، طلسم وی میشکند و تمام دارائی افسانهای او تبدیل به تپهای خاک میگردد.
از داستانهای دیگری که درباره این تپه سر زبانهاست به این شرح است:
نرنجان سنگ از هندیهای افغانستان در جمله هیأت افغانستانی در دوران زمامداری « امیر امانالله خان» به هند فرستاده شد. امانالله خان این تپه و چمنزار کناری آن را به وی بخشید که بعدها این تپه به نام نرنجان خوانده شده و با گذشت زمان نرنجان به مرنجان تبدیل شده است.