جدیدترین مطالب
گالری
معرفی ولایت قندهار(کندهار)
امروز می خواهیم همراه با آتیس سری به یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین ولایت افغانستان بزنیم. ولایت قندهار یکی از تاریخی ترین ولایت افغانستان می باشد که از نظر جمعیتی دومین ولایت پرجمعیت این کشور شناخته میشود. اگر می خواهید که از انار معروف قندهار (کندهار) و مکانهای تاریخی این ولایت لذت ببرید پس همراه آتیس باشید….

ولایت قندهار یکی از بزرگترین ولایات افغانستان میباشد . از نقاط تعجب برانگیز و جالب می توان به معماری زیبای این شهر اشاره کرد که ذهن هر فرد را به خود جلب می کند.
اطراف شهر قندهار دیوارهای قدیمی ، بلند و عریض بوده که در چهار سمت این شهر قرار گرفته است. علاوه بر این دروازههای بزرک نیز در اطراف این شهر موجود میباشد که به نام دروازه عیدگاه از آن یاد میشود.
قندهار به شکل یک مربع و بسیار منظم ساخته شده است. شهر به چند محله تقسیم شده است و هر محله متعلق به یک یا چند قوم وقبیله می باشد که در اطراف قندهار باغ های میوه انار و تاکستان بسیاری وجود دارد.
از جمله دلایلی که باعث زیباتر شدن این ولایت شده است داشتن دشت هاى وسيع و سلسله هاى بلند کوه ها ، زمين هاى آباد و باغ هاى سرشار است که در اقتصاد و زيبايى اين ولايت نقش مهم را بازى کرده است.

موقعیت جغرافیایی ولایت قندهار
قندهار از ولايات درجه اول کشور افغانستان محسوب می شود که در شمال با ارزگان در جنوب با بلوچستان ، در شرق با ولايت زابل و در غرب با ولايت هلمند همسایه میباشد.
اين ولايت با داشتن ٢٧٩٤ قريه٤٧٦٧٦ کيلومتر مربع مساحت و نفوس آن درحدود دو ميليون است. در ولايت قندهار علاوه بر پشتون ها ، اقوام بلوچ ، تاجک و هزاره نيز سکونت دارند و درپهلوى آن برخى از هندوها نیز مستقر هستند.
مکانهای تاریخی و زیارتی
در این شهر مقبره های اشخاص برجسته و نامدار افغان مانند مقبره آحمد شاه ابدالی پادشاه نامدار افغانستان، میرویس هوتکی و همچنان آرامگاه های رجال معروف کشور است. دریا های ارغستان ، ارغنداب ، ترنگ ، دهله ، معروف ناوه در این ولایت جریان دارد..

همان طور که گفته شد ولایت قندهار از جمله ولایات باستانی کشور افغانستان می باشد. از جمله مهمترین آثار تاریخی این ولایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد: کتیبه آشوکا، طاق چهل زینه، ارگ، قلعه احمد شاهی، زیارت خرقه شریقه و مسجد جامع
ولسوالى ها
ارغنداب، ارغستان، دامان، پند، غورک، خاکریز، میوند، میانشین، معروف، نیش، پنجوایی، شاولیکوت، شورابک، ریگستان، تخته پل، ژری.
انار قندهار
انار قندهار از شیرین ترین و خوشمزه ترین میوههای جهان است که گذشتگان آن را نشانه سرزندگی و جاودانگی و دانههای فراوان انار را هم نشانه برکت و باروری میدانستهاند.
انار قندهار از نظر کیفیت دارای شهرت جهانی میباشد. اکثر باغهای انار در امتداد دریای «ارغنداب» قرار دارند، در ولایت قندهار اکثر زمینها را باغهای انار تشکیل داده است. منطقه «تگاب» مرغوبترین نوع با نام «بیدانه» را داراست. در افغانستان بیش از 48 گونه انار پرورش مییابد که انار قندهار از همه آنها به نامتر است.
شهر کهنه قندهار
شهر کهنه قندهار در غرب شهر فعلی قندهار و در دامنه کوه “لکه ” یا “قیتول” و در امتداد شمال به جنوب قرار داشته است. هنگامی که از منطقه ” سرپوزه” از جاده اصلی قندهار-هرات به سمت جنوب حرکت می کنیم به یک خیابان کم عرضی برخورد می کنیم که می توان گفت از این لحظه به بعد وارد شهر کهنه قندهار شده ایم.
شهر کهنه قندهار از ابتدا تا انتها تقریباً سه کیلومتر طول و نزدیک به هشتصد متر عرض دارد؛ ولی حصار دور آن در طول و عرض کمتری بنا گردیده است. در منطقه علیای شهر، برج و قلعهای به اسم «نارنج» دیده میشود. برج نارنج را به ارتفاع صد متر نوشتهاند، اما اکنون کمتر از این رقم است.
قلعه ۶ دروازه داشته که از سمت شمال، دروازههای «شیخ ولی» و «گندگان»، از طرف جنوب دروازه «ماشور» و از سمت غرب دروازه «علی قابو- قابی» نامیده میشد. قلعه از طرف مشرق دو دروازه به نامهای «ویس قرنی» و «خضری» نیز داشته است. این شهر پس از فتح آن به دست «نادرشاه افشار» در سال ۱۱۵۰ هجری قمری، به کلی ویران شده است.