جدیدترین مطالب
گالری
معرفى ولايت کاپيسا
آتیس اینبار میخواهد شما را به سرزمین حماسهها ببرد. همراه با آتیس باشید تا سری به ولایت زیبای کاپیسا بزنیم.
كاپيسا يا كپيس كه به نام نيسا در دفتر خاطرات اسكندر مقدونی درج گرديده است، به معني باغ خدا، سرزمين سرسبز و شاداب آمده است در دامنه سلسله جبال هندوكش قرار دارد.
ولایت کاپیسا یکی از ولایات زیبای افغانستان میباشد که در قسمت مرکزی کشور افغانستان قرار گرفته است که با ولایت پنجشیر در شمال، ولایت پروان در غرب و با ولایت لغمان و کابل در جنوب همسایه میباشد.
مساحت و آب و هوای ولایت کاپیسا
مساحت ولایت کاپیسا در حدود ۱۲۱ کیلومتر مربع میباشد و شهر محمودراقى مرکز اين ولايت است که در ۶۵ کيلومترى شمال کابل موقعيت دارد. کاپيسا يکى از مناطق باستانى کشور است که ۶۲۰ سال قبل پايتخت تابستانى کنيشکا در آريانای باستان بود.
ولایت کاپیسا در فصل زمستان دارای آب وهوای سرد و در فصل تابستان گرم میباشد. هرچند که در فصلهای بهار و پاییز آبوهوایی معتدل دارد. با توجه به آبوهوای این ولایت که سطح بارش آن که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیمتر است، میوههای انار و انگور با کیفیت تولید میشوند. انار و انگور کاپیسا به کشورهای دیگر نیز صادر میشوند و همچنین شهرت جهانی دارند.
اماکن تاريخى کاپيسا
کاپیسا از جهت اینکه در زمانی پایتخت آریانا بوده است دارای جایگاه تاریخی خاصی میباشد. در دل این ولایت اماکن تاریخی زیادی وجود دارد که مردم همواره از آنها بازدید میکنند. ازجمله مناطق تاریخی این ولایت میتوان به منطقه موسوم به زرگر در ولسوالی اول کوهستان اشاره کرد که بیشتر آثار تاریخی در این منطقه نیز وجود دارد
برج عبدالله به عنوان یکی دیگر از اماکن تاریخی این ولایت محسوب میشود که در منطقه صیاد مرکز کاپیسا قرار گرفته است. علاوه بر آن ریگروان نیز به عنوان یکی از مناطقی هست که داستانها و افسانههای زیبایی در مورد آن وجود دارد.
ولسوالیهای کاپیسا
ولسوالي هاي ولايت كاپيسا عبارت اند از: كوهستان اول، كوهستان دوم، كوهبندها، نجراب، تگاب و اله ساي.
کوه ها و نهرهای مشهور کاپیسا
سنجن، خمزرگر، ریگروان، بولغین و شیرخانخیل از جمله کوه های مشهور این ولایت اند.
نهرهای بزرگ اين ولايت كه در ولسوالی های مركزی آن موقعيت دارد عبارت از نهر خواجه، نهر رزاق، نهر ريگروان و نهر افغان میباشد
اقوام و مردم کاپیسا
بیشتر اقوام این ولایت را تاجیکها تشکیل میدهند. هرچند که از اقوام پشتون و پشهای نیز در این ولایت زندگی میکنند.
زبان کاپیسا
زبان دری (فارسی)، پشتو، پشهای و پراچی از زبان هایی است که در ولایت کاپیسا تکلم میشود.